Bila masa aku kawin?

jeng! jeng!!
I'm back...


Sejak kebelakangan ni kerja aku adalah meng'edit' gambar..
Semuanya hasil karya aku dalam 3,4 hari ni..Siape yang jadi mangsa editan gambarku?
Aku sendiri lor...hahaha



Tapi sebelum tu aku ade cerita lawak..lawak bod0 dari adikku yang sedang menduduki SPM..
Di suatu masa waktu aku sedang meng'edit' untuk entri kali ni..aku perhatikan adik aku tengah iron sumthing..bukan baju sekolah..bukan tudung..ape ye?? bau cam hangit je dah..erk!

Ni la dialog budak yang sunggoh sengal...

Situasi 1
Acik: Inilah kertas pekse ku..! (dengan gaye sengal melayangkan kertas exam die kat depan aku)
Aku: Nape gosok? (aku p0n melontarkan soklan yang bermain diminda aku dari tadi)
Acik: konyot..!! (ad0i..~)

Situasi 2:
Acik: Ade gaye doktor tak? (sambil pakai mask H1N1 yang pernah glemer satu ketika dulu)
Aku: (tersengih cam kerang tak berape nak wangi..) Dalam ati aku.. "adik aku ni da tak btOl kot..semenjak exam SPM start..


Berbalik pada cerita aku..
erm, aku edit gambar kat satu web nih..namenyer Mary Kay Makeover..
First thing yang kene korang buat adalah dengan mengupload gambar yang straight..
yang free from posing ala muncong2..
ataupun gambar yang di ambil dari arah sisi supaya muka korang nampak kurus..
hahaha..alamatnye kalo da tembam tu..tembam jugak la..


Wokeh..kemudian, korang akan diarahkan untuk meletakkan point pada dua bijik mate korang..ade 2 point, satu kaler pink and satu lagi kaler biru..wah!!

Lepas tu, ukurlah bibir dan mate anda menggunakan pembaris sambil korek idung...
hahahaha
selamat mencuba...


Okeyla..instruction seterusnya korang explore la sendiri..~
Inilah hasil kerja tangan aku 2,3 hari ni..
cantik tak?hehehe...


Agak2 uols, yang mane sesuai untuk aku ek? kanan ke kiri? kiri ke kanan? hahaha..
Ape-ape je la labu...
Vote for me!!! Vote for me!!!





which one is better????



jangan perasan ye..ini cumelah gambar..and it is totally not my hair..rambut pinjam dowh... :P

7 comments:

kin said...

cantek2...hihi
utk pic pengantin tu kan, rasa dua2 lawo kot..
tp aku ske tgk hok free hair tu, nmpk lg manis.
yg pakai tudung pun cntik gak, tp aku rasa maybe sbb gambo tu x sesuai, if ade pic tudung yg ko senyum lebar sket, ayuuu...

haha, kawin jemput aku.
aku nk tepung tawar ko, nk baling tepung atas pelamin, hahaha

rin0x_adz said...

hahaha..kite men tepung atas pelamin yek..
klu ko perasan la kan..gmbr yg ko suke tu, ekceli kat blakang tu ade muke due budak yg cangat2 familiar..hahahahaha
cik maeeida ngan cik ekin..
peaceee...~

eyes143.. said...

sengal suda ngko neh... :D

kin said...

hahaha..
ko ckp gitu baru aku teringat,
ade satu pic ko yg ko wat muke gitu..
ceit!
wei...pengantinkan la aku skali..hahaha!

rin0x_adz said...

sengalku belum tahap maksima...
hahaha
pengantinkan ko kene bawak jumpe tok kodi..
ngaaaahahaha...

broSKL said...

erm picture yg no 2 tu cun.. i like..hehe

p/s:AifAH Colection menjalankan perniagaan secara online
diharap anda dpt melihat sedikit sebanyak collection yg kami ada.
tERBARU DI AIFAH COLLECTION !!!
GEO CONTACT LENS..
MADE IN KOREA.Jadikan Mata anda Besar dan Bulat!
GEO SERIES
(1 TAHUN SERIES)
BARU UPDATE.
HARGA MURAH pre-oredr RM35keatas..
ready-stock RM48 keatas
HARGA PROMOSI..
http://www.aifah-collection.blogspot.com/
PRE-ORDER BATCH 1 DI BUKA SEKARANG.
TARIKH TUTUP 23/11/2009

rin0x_adz said...

hehe..
promote ek..

InstaFeed

INSTAGRAM FEED

@adi_alida