Roomate ku yang pengotor

aku ade sebuah cerita..cerite tentang ro0mateku yang pengotor
di suatu pagi dia bangun tido.
comforter, bantal semua tolak ke tepi. laptop kat kepala dibukak lagi.
Roti malam tadi yang terdedah dipandang sepi.
Ah, peduli apa..katil die fleksibel..tempat tido..tempat main laptop..tempat makan dan kadang2 jadi kedai minum die selalu lepak..
oh..rumetku, pengotornye kau.
Hari isnin kelas pukul 2..
Azan je die terus sembahyang.
Alhamdulillah..tapi rupanya standy waktu yg berbaki tu untuk mekap.
Sejam khas untuk mekap. akhirnya siap muke cantik ala-ala pengantin. dipadankan dengan tudung ct nurhaliza. cantiknye kau..tapi sayang..pengotor tetap sifatmu yg tebal..
balik kelas singgah ke bandar. Beli KFC makan kat bilik.
kotak KFC terbiar sepi. jadi santapan semut di bilik..dan kadangkala lalat pun tumpang sekaki. kau masih roomateku lagi..
dan hari itu masihku ingat lagi..kau demam minta simpati..
untuk tidur di katilku yg kemas dan rapi.
kononnyer tak larat nak naik katil kau yang tinggi.
menggunung aku punya simpati. Siap bikin nesvita supaya perut boyot tu terisi.
oh, baiknye hati aku dan ayien. Balik kelas, die tidur lagi..
aku ingat malam nanti die naik katil sendiri. Rupanya tak larat, katil aku jadi tempat die berhibernasi.
Kawan-kawan datang memerhati. Ade jugak yang cuba nak perli.
Aku ngan ayien wat-wat tak reti. Peduli ape aku..ade tangan ade kaki, buatla sendiri.
Tapi malam tu, aku tak sampai ati..kasi jugak die tidur kat katil aku. katil aku dah bersepah..
AKu tidur atas. bawak turun bantal peluk ngan bantal busuk die..yang sememangnye tersangatla busuk. Sampai dah jadi kaler itam.
kemas katil die yang dah macam sarang sampah. akhirnye kat situ aku terpaksa tido..tersangatlah sakit hati ni. bekas coklat melekat kat cadar.. comot sana sini..
gelinya aku sampai kena alas dengan kain batik.
Sumpah lepas ni aku tak nak tidur atas lagi.
esoknye die macam dah ok..tapi still lemah lagi..Lemah or ngengader aku pun tak pasti.
Die panggil aku..suh picit tangan ngan jari. katenyer lenguh sendi-sendi.
Dalam hati, lenguh sendi sebab tido statik. Dari pagi smpai ke pagi..
aku picit 2,3 kali. Lepas tu aku wat tak reti..wat2 bizi..haha puas ati aku!!
then aku ngan ayien tengah tengok gambar. Die panggil aku..mintak tolong ambilkan air tepi telinge die. Celaka sial babi..dalam hati..!
aku jegilkan mate macam nak terkeluar. Dalam hati rase nak maki..tapi aku sabor lgi..
Start dari tu aku tak peduli..ko nak telentang ke nak mati..none of my business!
pastu ade cerita lagi..Kawan die bawak turun tilam aku dari katil.
Aku panas ati..terus sound, "Ambiklah tilam die sendiri.. bawak turun bawah. Kenape bawak yang ni.." ambik kau!.
Die tidur sebelah katil aku..Terus aku kemas katil..tegangkan cadar macam sebelum ni..
Si pengotor ni masih roomate ku lagi..
Die panggil ayien dengan suare lemah serba serbi..Ingatkan nak suruh ambil mende yang jauh.
Tapi..rupanya die mintak cabutkan getah rambut kat kepale. Ni satu lagi!
Bikin gua panas ati. Aku geleng kepale macam nak tercabot. Ayien sabar lagi..
Cabotkan jugak getah rambut die.
I swear lepas ni janganharap aku nak bagi muke lagi. Sepatah ko suruh aku alamatnye ko makan kaki aku la..Aku perli-perli die..tak tau la perasan ke tak. tapi start dari tu terus die tak berani mintak tolong aku lagi.
Malam tu die muntah dalam baldi..memang aku alergic..yuck!
kul 12 tgh malam aku terjaga.. Aku tengok ayien picit kaki die. Aku ingat ayien rela hati. Rupanye ayien kene suruh lagi..EEEEEE!!!! geram aku nak doa suh die mati.
pas aku ajak ayien teman gi toilet..ayien tak picit dh kaki die..Bijak kan taktik?
Kul 2pagi ayien teman die gi mandi..konon saranan doktor suh mandi pagi. Tapi doktor lupa pesan supaya berdikari..jangan susahkan orang di pagi hari..
Oh roomate ku si pengotor ini..
Muka cantik berseri kesan mekap sejam sebelum gi kelas..Tapi sayang cantik di luar..pengotor di dalam...
die balik rumah akhirnya..tilam aku dengan ayien yang angkat letak kat katil atas. Sabar lagi..Tengah sapu sampah, alih kerusi dia..nampak muntah dalam baldi..
Sekali lagi aku maki die dalam hati. Aku tarik baldi dengan hanger..letak tepi tong sampah.
Biar dia tau taraf kotor same dengan tong.
Sumpah ini first time jumpe si cantik tapi pengotor gile babi..
Kemas bilik..sampai berseri..lega duduk dengan ayien 2 hari..Tanpa gangguan si buruk perangai
Die berbeza sama sekali..
Luar dan dalam..
jangan tengok dia cantik berseri..tapi pengotor yang tak reti geli..
jauh berbeza dengan selekeh atau tak reti berhias..Tapi die si cantik yang pengotor..
AKU GELI...!!!!


9 comments:

eyes143.. said...

yunk!
ko angkat dia buang ikot tingkap!

hampagas tol!

rin0x_adz said...

memang..tapi die gemok..berat seyy...
haha,tak larat aku.jap gi aku yg kene hempap.
ngaaaa...

kin said...

serius, gile pengotor weh...
aku ngat aku yg pemaleh ni tak la kot smpai begitu..
at least x sempat kemas katil pagi2 tu, blk kelas boleh je kot nk tegangkan blk cadar.
wajib buang negeri dah tu..

rin0x_adz said...

die ni bukan golongan pemalas dan selekeh je dah..
tapi dah masuk ke dalam golongan pengotor weh..
euwwww..geli mat..
hakhak...

Anonymous said...

yek yek yek..
x kuasa nyah.

m!sZ a!eN said...

astaghfirullahalazim!!!
ini da bukan tahap pemalas agi dah..memang PENGOTOR sungguh budak ni..
sungguh xlayak untuk digelar wanita...x gituuu cik rin0x??hihihi
ko sabaw jer la yer..
eh yg ko mintk spye aku dpt sme bilik ngan ko tu nanti, nk soh aku rase cam yang ko rase skunk ni eh..
hihi tak mau aku dapat roomate cam tu...sungguh RUMET!! ;D

rin0x_adz said...

of kos la sangat2.
aku suh ko sebilik ngan aku supaye ko dpt memahami ape yg aku rase.hahaha
pandai..

Eddie rEStiNPeaCe said...

boleh tolong letak gambar minah tu besar-besar kat sini tak? teringin bebenor beta melihatkan wajahnya. wakakakkakaa

rin0x_adz said...

la..terlambat suda..gambar minah tu takde asenyer..tapi gambar kekotoran melampau tu macam penah snap je..

InstaFeed

INSTAGRAM FEED

@adi_alida