UiTM Pahang

Baru kali ni aku dapat post entri pasal UiTM Pahang a.k.a UiTM Jengka.
Kalau korang kat Puncak Alam main ngan tangga..same la ngan aku. Kat sini aku pun main tangga gak. Takde keje kan..Tangga pun leh jadi bahan mainan aku.

Stori ni bermula dengan bangun di pagi hari untuk mandi-manda..bilik aku aku kalau nak ikotkan dalam selang 12 bilik.so, can u imagine how far it is? kalau rase-rase nak terkencing, pegi la awal2. Toksah tunggu dah nak terkencing sangat baru nak gi toilet an..Kalo tak nanti ade yang yang terkucil tengah jalan. Kire cam bilik aku ni hujung blokla..patu bilik air lak hujung blah sane.

Tak macam kat Dungun dulu2. Kalo nak gi bilik air, asal nampak orang nak gi bilik air, aku leh jalan laju-laju sket. Konon-konon nak rebut bilik air la. Tapi kalau kat sini, tak payah nak jalan laju-laju la. Sebab memang tak sempat nak rebut pun..Bilik aku kan hujung dunia..berserah je la..
So, pas mandi aku and ayien biasenye akan selalu ditinggal oleh Faradila and Dayah(my new fren). Sebab kitorang selalu bangun lambat. Dah tu, mandi pun lambat la..mekap lagi..So, dalam pada rushing2 tu, tak penah lagi la aku tak sempat pakai krim muke.
Maklumla..banyak aksesori kat muke kan..ngeee :D

Cuma sejak kebelakangan ni kitorang selalu terlambat. Dah tu time lambat tu, time tu la aku rase tangga bilik aku tu makin bertambah. Dari tingkat 4 dah jadi macam tingkat 6.. Terkedek-kedek aku turun tangga. Ade sekali tu aku sampai nak tersungkur turun tangge. Geram betol..makin nak cepat, makin lambat jadinyer.

Tapi yang bestnyer kat UiTM ni ade susur gajah. So, in case klu hujan, tak yah nak risau-risau takde payung ke ape kan. Juz ikot je la susur tu sampai ke kelas.
Cuma yang tak besnyer, lepas turun tangga, berjalan lebih kurang habis sepuntung rokok bak kate abg aku..then try to guess ape aku jumpe?---TANGGA---
lagi...
erm..tangga lagi..Pastu kalau dapat kelas yang main tingkat 2,3..jangan cakap la..nak-nak pulak korang terlambat. Alamatnyer berlari-lari bapak la korang an..
So, aku dan ayien dah men'decide' kn diri..Sem depan macam nak duk luar. Tapi tentang transport blom pk lagi..harap-harap Ayien bawak kete la sem depan kan? kan?
Duk umah senang sikit. Aku leh masak..Shaye suke masak2 nih.. :P

2 comments:

pepol said...

ko xpe bilik kuliah stkt 3 tingkat je...ak kt cni smpai 16 tingkt...stkt ak dh penah naek tngga sampai tingkat 9 n 10...klu smpai lwt mmg trouble ar...kt lif confirm penuh ngn siswi ny...memandangkan ak n acu agk pemalu,mls nk rebut lif ngn siswi,so t'paksa la naek tangga smpai tngkt 9..huhuhu

rin0x_adz said...

hihihi..sape suh tak naik gak lift.klu aku jadi ko,biar aku sorang p0n pompuan dlm lif.aku nek gak..tak kire..^_^

InstaFeed

INSTAGRAM FEED

@adi_alida