Novel Lafazkan Kalimah Cintamu





Semalam kan..eh,bukan semalam..kelmarin kan..aku pinjam novel adik aku. Tajuk dia "Lafazkan Kalimah Cintamu". Sedih sangat tau...Hari ni aku nak review Novel boleh? Boleh la...please.... Kalau tak bagi jugak, aku nak review 'buku' aku baca semalam...hihihi
Mesti korang menyampah part aku review-review novel ni kan..mesti korang meluat tahap nak sorok muka bawah kusyen sambil intai kaki orang lalu lalang..Tapi...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku tetap nak cerita jugak...huahuahua...(huahuahua adalah jeritan melampau cik penulis bagi menggambarkan kejahatan yang terpendam)


cerita ni sedih..seperti biasa, aku akan lebih mempromote novel sedih-sedih..tak de novel yang hepi ending pun aku promote..ye ke?tak kot...eh,ntah la ek..


Novel ni menceritakan tentang seorang hero..dan seorang heroin..Biase la..heroin mesti cantik..hero mesti hensem + kaya (anak datuk itu la ini la) + nama yang sedap ( tengku...ala, pape la kan)  tapi....tapi belagak...
hm, lumrah..patu jumpa pulak dengan heroin serba kekurangan tu.. Ade ke dalam dunia realiti? Takde kan...sebab tu la aku suruh baca novel..Baru boleh jumpa situasi macam tu...


Lepas tu si watak antagonis, mesti perempuan yang cantik yang jeles dengan heroin..OMG...terror la korang ni..Macam tau-tau je..Tapi mesti korang tak tahu kan akhir cerita dia macam mane...
Kalau sad ending mesti ade la antara hero atau heroin yang mati. Tapi tiap kali aku baca novel, mesti heroin yang mati..Biru Ungu Cinta pun macam tu jugak..Heroin mati sebab kanser hati..heroin novel yang ni pun heroin sakit sebab breast cancer.. Mungkin niat penulis nak bagitau pembaca yang kaum perempuan ni senang dapat penyakit kot..Lepas tu, kononnye si suami akan jaga heroin a.k.a wife dia tu kan...tapi kat dunia realiti???
Bini sakit, kasih mula la beralih pada orang lain..Alasan? isteri tak mampu nak bagi kebahagiaan.. ceittt!!! po0odahhhh~
Dah, tak mo cerita dah..aku dah emo..Tiba-tiba terase nak bom je korang-korang yang tak sayang bini. Adioss...~




p/s aku ade cakap tak heroin die mati? xde kan....

2 comments:

ked said...

hai alida..hehe..ni pndpt sy je taw..3rd novel siti rosmizah ni kurang best compare to 4th novel die iaitu 7 hari kumencintaimu. yg ni memang meleleh2 la air mte bile bace..lafazkan kalimah cintamu tu mybe 1st novel die yang pjg kot tu sbb mcm kosong..cte tu sptutnye boleh di pndkkn lagi sbb kte leh rse kekosongan die tu..pape pon, yg lagi 3 novel die best..slm perkenalan..

adiba ramli said...

hey hey! ni novel best ohh..starting cam bored sikit..tapi pertengahan n ending sgt bikin saya nangis lorhhh..sedih giler.cam drama :)

InstaFeed

INSTAGRAM FEED

@adi_alida