Kami nak mandi air terjun!!!

Kami nak pergi Air Terjun!!

Location : Tekam Plantation ResortDate : 26 February 2010
Time : 9.30

If i'm not mistaken hari tu hari Jumaat. Konon malam tadi pas lepaking sesame kelas B patu nak balik terus tido la..Haish, esok kan nak gi air terjun Tekam. Alih-alih terlajak tidur sampai ke pukul 8.15 pagi..Kuar je bilik aku dah nampak dayah tercegat dengan beg baju die. Aik, semalam suruh aku dengan Ayien kejutkan, takut tak bangun tidur. Alih-alih die yang bangun, kitorang lak yang tidur.

Then mandi ala kadar patu packing. Baju yang aku pakai tidur malam tadi aku pakai lagi. Just sarung cardigan je. Ape nak kesah..nak mandi air terjun k0t..(bahasa muda-mudi zaman sekarang...konon..~)
Pastu terus rushing dengan Ayien. Iza call..ngaaa!!!bile die tanye aku kat mane.."On the way.."hahaa sowi Iza, sebenarnye kan..aku depan pintu bilik lagi. Tengah kalut nak kunci bilik.
Sampai je kat kereta Lyn, hahaha..muke cam orang tak pernah mandi sebulan je dah masing-masing. Tak sabar nak terjun dalam air dengan beg-beg baju terus. gedebusshhh!!
Lebih kurang sejam gak ar perjalanan dari UiTM Jengka ke Tekam Plantation Resort...
Sampai-sampai je,aku dah pelik cam kucing nampak dinasor je.
Perghhh..bukan air terjun siot! Kolam mandi resort rupenye...ceittt!!! Aku punye la dah standy suar tight yang biase pakai kat bilik ingat tempat privasi..sekali...tengah lapang...Aiyak!

Dipendekkan cherita..Ayien tak nak jadi mandi, die kasi pinjam tracksuit kat aku.Yahooo...dotcom. Yang lawaknye, kolam tu dalam giler..1.5meter..untuk ketinggian aku dan keadaan aku yang baru2 belajar berenang, memang tak patut...jadi, aku men'decide'kan diri untuk mandi di kolam kanak-kanak..Tengah terloncat-loncat macam rabbit jumpe air, aku baru perasan budak-budak seme pandang pelik kat kitorang. So, dengan kecewanya kitorang semua patah balik ke kolam orang dewasa. Ish! nak kongsi sikit p0n tak bley. Kedekot!!
Aku nak post gambar kitorang berenang, macam-macam gaya ade..gaya bebas ade,kuak kupu-kupu..kuak lentang semua ade. Tapi..gambar seksi sangat la..tak pakai tudung. huawawawa..Dah! Tak payah! Aku post gambar lepas kitorang semua naik mandi je la ye..daaaa...



p/s rupenye air terjun yang aku sangkakan cumalah kolam renang.. :P

3 comments:

eyes143.. said...

nak ikotttt.. huhu..

erkk.. ak pn tak pndai berenang.. =]

m!sZ a!eN said...

bestnyer..
nk g genting, taknak air tejon, taknak kolam renang...
kikikiki

rin0x_adz said...

aish..mintak bukan2 dengan aku..
doakan aku byk duit and dpt lesen dulu..baru leh mintak bawak gi genting..

InstaFeed

INSTAGRAM FEED

@adi_alida