Tapak Kaki shumel di Dungun


12/2/2011

Ade ape dengan 12/2/2011? Tarikh keramat tu...dah bertahun aku tinggalkan Dungun, baru kali ni aku jejakkan kaki semula kat Dungun. Last tak silap aku mase presentation praktikal hari tu. Erm, tak la lame sangat..ade la dekat setahun lebih gak..hehe..

Sebelum jumpe umah Nick tu puas gak la aku ikut instruction die yang dah macam apek jual sayur..Haish...

"Ko tengok Kedai Dobi belah kiri tu..patu nanti masuk je lorong tepi tu..." ni time aku mule2 nak gi..

Confident je kan? aku yang dengan ni pun konfident menonon
g je..Tak pandang dah blah kanan..Straight pandang kiri cari kedai Dobi yang rupanya signboard die ade lah dalam 4 jengkal tu..ceittt!!!!

tu yang terlepas pandang tu...Last2 aku dah nak sampai traffic light ke patah balik Kuantan, aku call smle die.
Eh, instruction same gak..aku dah patah balik pon kedai dobi tu die cakap blah kiri gak..Aku salah dengar ke?Atau pun aku dah keliru mana satu tangan kiri aku? Dalam pada konfius sendiri tu, aku usha gak la simpang blah kiri...sekaligus dengan instruction die yang cakap ade banglo kuning..

Betullah..Memang Kedai Dobi tu belah kiri..Tapi simpang umah die tu belah kanan. Hampeh...

Dari jauh aku dah nampak die terlompat-lompat lambai2 aku...Aku nampak la Nick..^_^

Yeah!!!akhirnye sampai gak kat Teratak Kuning cik Loudspeaker..haahaha..terubat rindu.. Siap belikan aku tiger skin lagi Nick ek? macih2...padahal yang gile makan tiger skin tu ko dengan Ekin. Tapi takpe..aku amik ati ko gak..nyum! nyum!

hari tu pegi mane ek? hahahaha..orang Terengganu mesti tau tempat-tempat ni kan..


Gambar ni aku curi2 amik time his lovely sis memasak



Terima kasih byk2 kt awak..




Perghh..jeles kan? Takpe,dengan same jantina je..haha..tak tengok behind the scene..merengek2 nak amik gambar camni..



Hm, yang ni aku tak nak komen kenape Love tu senget...
pikir sendiri la jari sape yg bantut..^_^


Last but not least...cayang aku..Nick..




No comments:

InstaFeed

INSTAGRAM FEED

@adi_alida