Journey 3 Beradik

Camat pagi semue...hehehe..patu jeling kat jam tepi laptop..kul 12:29...pagi kebendenyer...
Kunyah2 chewing gum untuk menghilangkan rasa lapar. Konon-konon boleh kenyang la makan die saje..Adoi...Kira-kira aku kerja lagi 2 minggu je dah...baki cuti sem aku, aku nak rehat..or mungkin aku akan gi ke Jengka awal untuk amik lesen yang terbengkalai tu..

Leceh kan?Tula, gatal lagi...



Hari tu teman acik balik matrik, sempat la jalan-jalan kuantan. Peduli ape bawak payung panjang ngan beg berat-berat.Hehehe..

Yang penting kami berjalan dalam hujan..sambil senyum-senyum gedik..tengok kereta yang lalu lalang.



Pegi pagi tu dah hujan, kire asa cam berbaloi la bawak payung. konon..hehehe
Sampai je kat terminal, terus suh Acik simpan beg.

Ko gile, takkan aku nak tengok je die usung beg baju biru awan dilangit tu ke hulu ke hilir..Paling-paling pon,mesti aku offer nak tolong bawakkan sekali..



Dari umah memang aku dah aim tempat yang nak gi. So, tak bleh pakai heels..kene pakai kasut je..wokeh..
Since dah pkai kasut leper cam lempeng kene lenyek ngan tayar lori, aku pon jalan dengan segala comfort yang ade..Sambil tersengih-sengih tengok adik yang pakai wedges jalan pon dah tertonggek2.

Hehe..tu la, tak dengar cakap lagi..Journey kitorang sampaila melalui kat area-area pasar tepi terminal tu..ceiss...terjengket-jengket lak aku pijak air hujan yang bertakung..Adik and acik dah gelakkan aku..



Kuang asam..Pinjam wedgess...!! basah kasut aku!!

dah la kasut kain..bijak gak..time hujan-hujan pkai kasut tu.



Da sampai ECM...Jom karok jom!!!
Lagi satu ke'malang'an yang terjadi..hari ni Ahad da...small room rm28..penat jalan jauh-jauh..
Kene order makanan, pergh..perut pon memang tengah lapar, terus order, amik mineral water dan terus..terus..dan terus...berkarok sampai takde suara..

Sebenarnye aku ada lagi suara..tapi disebabkan kesengalan Acik yang nak mencari toilet sebab tangki da penuh, terpaksa biarkan 15minit terakhir berlalu begitu saja.. ~ erm..macam tajuk lagu lak..nanti nak isi dalam list la..leh karok nanti..SENGAL!



Habis pusing satu ECM, kitorang pun kuar la dari ECM. Acik ajak aku gi KP lak..hehehe sesat kang kalau ajak aku..Ingat aku hafal sangat peta kuantan ni?Last2 gi Megamall je..Satu lagi kebangangan terserlah bila kitorang buat u-turn 270 darjah untuk gi Megamall..sampai je kat ngan Mega, aku tengok bangunan ECM tadi..

"Apsal kite tak ikut blah sane je..lagi dekat.."

Huk!!



p/s aku ade bagitau tak dari ECM ke Megamall, aku ganti adik aku pakai wedges die?


waaaa!!!! penat tau!!!


Pura-pura tak pandang kamera..wink! wink!~
^_~



Akibat kerap memakan leher ayam..





Kami memang species yg tak pandai wat mulot muncung2 gitu..
dah cam terencat pon ade aku tengok


Bye2 ECM..kami nak tinggalkan kamu...menci!!



Hey...Sepatutnye owner blog la duk kat sini..!! :P

5 comments:

Siti Nadzirah Zakariah said...

akak..chantek nye adik adik akak ngan akak sekaly chantek!.. lawo2..cun..chumel..jambu..huhu

APAN said...

erm...jengka? ECM? Megamall...cam familiar je ngan lokasi tu sume...
bole r tengok wayang skali pasni....
haha...

asal x karok kat KP je...
murah sket ma...
tmpat pun cantik pe...
:)

rin0x_adz said...

APAN: KP? system die tak best la..gune icon seme..susah..
kt ECM, systematic..tp mmg la murah KP lagi..

nadzirah: awk lagi cute..nk cubit2 je pipi tu..hehehe

m!sZ a!eN said...

hehe..nanti kte g gambang water park plok nok..nme je dok gambang tp gwp pon ta pernah g..sobs..sobs.

Siti Nadzirah Zakariah said...

hehe..mahal meyh..:)

InstaFeed

INSTAGRAM FEED

@adi_alida