Update blog semata mata sebab?????


bengang!! sedih!! stress!! ape ni??!! aku pun ade hak jugak sebagai students UiTM. Kenape bila sebut je Jengka Impian kebanyakan van kuning tolak penumpang macam kitorang? Tadi aku terkena lagi..balik dari kelas HRM, terus aku ngan Ayin gerak gi bus stop. Kali ni tak nak tunggu bas lagi dah. Sebab selalunya bas yang masuk jengka impian dah lepas kul 4 ptg tadi. Sedangkan kelas biasanya habis pukul 4.

Kalau aku pecut 80km/j mungkin la aku sampai kat bus stop dalam kul 4.03 ptg. Tapi aku cuma pecut 40km/j.. Tu pun speed paling laju dah. Kalau berjalan tu memang tak tengok kiri kanan dah. Paling awal pun aku ngan Ayin leh sampai kat bus stop dalam kul 4.15ptg.

Biasenya time tu memang takde bas pun. Pernah gak sekali aku ngan Ayin habis kelas awal. kitorang sampai kat bus stop tepat kul 4.00ptg. Tunggu punya tunggu sampai kul 4.45ptg, last-last kitorang naik gak van kuning.
Tu pun lepas skodeng-skodeng pakcik van kuning tu. Agak-agak macam selalu masuk Jengka Impian, kitorang gagah gak ar langkah kan kaki ke van die.

Sambung citer tadi. lepas je habis kelas, gi library jap renew date buku patu terus gerak balik taler ke bas kuning tu. Ade la sebuah van. Yang ni pakcik van tu berjanggut putih and selalu pakai snow cap kt kepala..lebih kurang cam topi orang gi mnoreh pun ade gak.
Die lambai-lambai kat aku ngan Ayin. Dalam hati ni dah macam-macam rasa ade. Takot bile sebut Jengka Impian je, terus kene reject, takot kalau tak sebut nanti, die tinggalkan semula kat UiTM, arghhh!!!!

Dalam pada tu Ayin cakap kat aku, pak cik ni tak nak hantar kalau kat JI. Tapi aku ni still gak nak try, konon...~

tengah berjalan tu ade la sorang pakcik van kuning satu lagi masuk uitm, lalu depan kitorang. macam biaselah, ayat aku..

"Pak cik, masuk tak Jengka Impian..?"
Pakcik tu cakap ape..naik van sebelah ni la.." terus die panggil minah lagi 3 orang belakang aku, die cakap nak gi bandar tak?

Sentap!



Die wat aku ngan Ayin cam tugu negara pulak. Aku dah tersepit kat celah perbualan diorang. Sebak kat hati ni jangan tanye la.. aku tanye pakcik van sorang lagi yang baru parking sebelah van tadi. soalan yang same..tapi kali ni jawapan die berbeza sikit. Tapi still tak menunjukkan yang die nak hantar.

Ayin dah undur ke belakang nak menghala ke bus stop semule. Aku pun same gak..takde maknenye nak mengemis suh hantar ke Jengka Impian lagi. Sampai kat bus stop terus aku duduk..dan-dan je air mata nak mengalir bila Ayin tegur aku..ejas cari tempat duduk strategik sket..memang time tu air mata ni jangan cakap la..ngan Ayin skali banjir ngan air mata.

Pastu pakcik van tu panggil kitorang naik van, aku tak pasti kenape die berubah fikiran lak. kesian? rasa bersalah?
tah..yang aku tau sekarang aku memang sedih!
Cuma yang aku dapat ungkaikan sekarang..pemandu 'itu' sangat melampau.
Bukan semua pakcik van kuning ni melampau ye, hanya segelintir..ada jugak yang baik2 dan belas kasihan.

2 comments:

r-mean said...

dugaan..sabar ye..

ayienz said...

huhu..
jgn la weh..
ak bce ni pn nk nangis smuler...

InstaFeed

INSTAGRAM FEED

@adi_alida