Boyfriend idaman aku

Kawan-kawan terchenta...kali ni aku tetiba rasa nak kongsi dengan korang tentang boyfriend idaman aku..mesti ko ayien pon suka gak ciri-ciri ni..Permintaan aku tak tinggi..tak jugak berat..


  1. Pertama sekali yang aku pandang adalah rupa. Biaselah manusia, semua nak yang cantik-cantik. Tapi jangan silap..aku takkan terus choose someone yang ada rupa. Sebab ia tak menjanjikan yang aku akan bahagia kelak.

  2. Selain itu, die mestilah seorang yang mempunyai budi bahasa yang tinggi supaya aku tak malu bawak dia jumpa dengan mak ayah aku. Nanti dia kurang ajar, sape yang malu? aku jugak. nanti mesti mak aku pikir, "manelah anok aku jumpe mamat nih!"

  3. Dia mesti seorang yang pandai berbual. senang cerita peramah..Sebab aku pendiam dan pemalu. Kalau dua-dua pemalu, alamatnye senyap sunyi la kami..kan? kan?

  4. Dia mestilah seorang yang pandai berfesyen. Amboi tinggi angan-angan. Dah name pon angan-angan. Kalau aku cakap aku terima yang pakai seluar track je time dating, kang beratur pulak mamat2 seluar track yg datang jumpe aku.

  5. Dia mestilah seorang yang tinggi. Paling-paling pun 170cm dan berbadan sedang2. Tak terlalu kurus dan tak terlalu gemuk.

  6. Kulit? hahaha..aku tak kisah gelap ke cerah, yang penting sedap mata memandang and ada lesung pipit. Hahaha..tak payah nak check korang ade lesung pipit ke tak.

  7. Dia mestilah seorang yang tidak merokok. Belia benci rokok..huahahaha..Kenape? sebab bila dia merokok, dia akan menghabiskan duit ke situ. So, aku seorang yang tidak suka pembaziran apatah lagi jika dia membazir ke rokok. Lagi??

  8. Dia tak perlu menjadi anak kepada orang kaya tapi still die seorang yang mempunyai harta benda. Paling penting, dengan usaha sendiri. Maksud aku, kalau dia ada kereta, or even motor or ape-ape sekali pun mestilah atas titik peluh dia sendiri untuk mendapatkan ape yang dia nak.
    So, anak2 orang kaya aku nasihatkan janganla belagak dengan harta benda ayah korang ye.

  9. Dia juga mestilah seorang yang bersungguh-sungguh. Tak kira la, kalau dia belajar atau kerja, dia akan bersungguh-sungguh. Even kalau nak ngorat aku pun dia kena bersungguh-sungguh.

  10. Dia mesti seorang yang pandai buat lawak. Tapi bukan lawak bodoh yang tak kena tempat ye...^,~

  11. Dia tak perlu menjadi seorang yang pandai bergaya..tapi pakaiannye mesti kena dengan diri dia.
    Jangan pakai macam badut sarkas time keluar ngan aku sudah. Time kuar sorang-sorang lantak ko la nak pakai ape pun ngan kawan2.

  12. Dia tak perlu menjadi seorang yang romantik macam...hm, shah rukh khan. hehehe cukuplah sekadar dia ingat tarikh birthday aku, tarikh dia couple dengan aku, tarikh dia bertunang dengan aku, tarikh kahwin dengan aku, umur aku berapa, ape kegemaran aku, ape yang aku tak suka.. hello...stakat ingat semue mende tu tak guna..Bagi la hadiah...!!
Habis tu, dia ade ke ciri-ciri yang aku sebutkan kat atas ni? hheheheh..well ade la sikit-sikit...yang aku warnakan warna light tu adalah ciri-ciri yang ade pada dia.

8 comments:

kurawk said...

ouh menepati ciri2 saya tu..
ahahah :D

ayienz said...

ceit.. byk bebeno laki idaman kot.. hahaha.. fuyoo.. ko jgn.. alamt tk kwin plak kang..haha.. tp btul gk ape yg ko tulis tu.. msti kne ade.. stiap org msti ade citerase msing2 kn.. i love it..~!

-telordibasuh- said...

nak yg umur brape hehe...

eyes143.. said...

ad la cket2 kena dkt azri..

rin0x_adz said...

kurawk : ade ke? hehehe kebetulan

ayien: hehe citarasa aku je..tu kire paling tak memilih dh tu...

telordibasuh : umur? ofkos kene tua dari sy..nnt klu tak, sy nmpk lagi tua..tak syok la mcm tu.

eyes143 : tang mane yg terkena tu?

pepol said...

dila...ak tinggi..so ad chance x ni??
hehehehe..:P

wirajiwa said...

“ aku mencintaimu kerana agama yang ada dalam dirimu, jika kau hilangkan agama dalam dirimu maka hilanglah cintaku padamu” –Imam Nawawi-

rin0x_adz said...

pepol: hahaha...ade2..slagi aku tak kawen.

wirajiwa: baik long..;)

InstaFeed

INSTAGRAM FEED

@adi_alida